Śmietankowe serce z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt.
  • cukier puder

    15 dag
  • mąka

    15 dag
  • cukier wanilinowy

    1 szt.
  • śmietana 30%

    50 ml
  • truskawki świeże

    25 dag
  • cukier

    15 dag
  • spirytus

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z 15 dag cukru i z cukrem waniliowym. Wymieszać z mąką i żółtkami. Przełożyć do tortownicy. Piec ok. 30 min. Przekroić na 3 blaty. Śmietanę ubić z całym cukrem pudrem. 200 ml wody wymieszać z 1 łyżką spirytusu. Blaty nasączyć ponczem , przekładać kremem i truskawkami. Wierzch i boki posmarować kremem. Na wierzchu ułożyć truskawki. Boki posypać wiórkami kokosowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 13.02.2011 20:48
bosko wyglada:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat