Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ser

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser pleśniowy 2 krązki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ser

Rozbić jajko na talerzu, rozbełtać widelcem. Dodać dużą ilość świeżo zmielonego pieprzu. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Panierować ser w bułce, jajku i znów w bułce. Następnie znów obtoczyć w jajku i bułce. Kłaść ser na rozgrzany, dość głęboki tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron. Zdjąć na rącznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.07.2017 07:58
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak