smażony seler

smażony seler

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 szt
  • mąka

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1 szt
  • mleko

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania smażony seler

Seler obieramy myjemy i gotujemy w osolonej wodzie ok 15 min.Gdy ostygnie kroimy go w plasterki 1 cm,następnie panierujemy je w mące,jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dorian 23.09.2011 11:25
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat