Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażony okoń morski z migdałami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 2 szt.
migdały 2 łyżki
cytryny 1/2 szt.
sok z cytryny 1 łyżka
masło 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: smażony okoń morski z migdałami

Wpisywałam w składnikach okoń morski ale nie mogłam dodać przepisu i wpisałam ryby ogólnie.Ryby sprawić,umyć,skropić sokiem z cytryny oraz oprószyć solą i pieprzem z każdej strony.Cytrynę sparzyć wrzątkiem i pokroić na ćwiartki.Na patelni rozgrzać oliwę lub olej i usmażyć ryby na złoty kolor z obu stron.W międzyczasie jak będą smażyły się ryby na drugiej suchej patelni uprażyć wcześniej obrane ze skórki migdały,jak nabiorą złotego koloru dodać masło i wymieszać.Usmażoną rybę podawać z ćwiartką cytryny i uprażonymi migdałami oraz ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.03.2014 09:18
obiad 1 klasa, znakomity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak