Smażony kurczak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • udka z kurczaka

    1 kilogram
  • olej rzepakowy

    50 mililitrów
  • przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy ugotowane udka z kurczaka, po niedzielnym rosole.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Basiliana 17.01.2019 12:22
Niewiele trzeba żeby przygotować pyszne danie. Rosół to skarbnica produktów do ponownego wykorzystania:)
Bożena Matuszczyk 14.01.2019 15:04
Smakowity obiadek ,super pomysł na mięsko z rosołu.;)
Babeczka35 14.01.2019 13:33
Uwielbiam :)
bietka 14.01.2019 12:38
Smaczny obiadek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat