Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
udka z kurczaka
1 kilogram -
olej rzepakowy
50 mililitrów -
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
1 łyżka
Sposób przygotowania
Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
W przepisie użyliśmy ugotowane udka z kurczaka, po niedzielnym rosole.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się