Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smazony i pieczony karp

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 150 g
olej do smażenia
sól
karpia dzwonka 10

Przepis i sposób przygotowania na: Smazony i pieczony karp

Kroki postępowania

1
Dzwonki karpia dokładnie myjemy pod zimną wodą. Przyprawiamy solą od strony mięsa.
Krok 1 - Smazony i pieczony karp foto
2
Następnie obtaczamy dzwonki dokładnie w mące i układamy na patelni na rozgrzanym tluszczu.
Krok 2 - Smazony i pieczony karp foto
3
Obsmażamy po minucie z każdej strony. Takie obsmażone dzwonki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 10 minut w temp. 180 stopni. Przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy.
Krok 3 - Smazony i pieczony karp foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.01.2014 13:26
rybke to ja lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak