Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony filet z kaczki w orientalnym wydaniu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Kolejne błyskawiczne danie. Tym razem w wersji orientalnej.

Składniki:

Składniki:

filet z kaczki 400 gramów
sos 3 łyżki
mąka kukurydziana 3 łyżki
olej rzepakowy 100 mililitrów
makaron Chow Mein 125 gramów
papryka czerwona 1 sztuka
boczniaki 100 gramów
ząbki czosnku 2 sztuk
olej arachidowy 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
cukier palmowy 1 łyżeczka
sos ostrygowy 1 łyżka
szczypior 0.5 pęczka

Porada

W przepisie użyliśmy sos kebab-gyros i małą paprykę czerwoną.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony filet z kaczki w orientalnym wydaniu

Z piersi kaczki usuwamy skórę. Filet dzielimy wzdłuż na pół. Następnie nakłuwamy, nacieramy sosem, obtaczamy w mące i odstawiamy.
W tym czasie gotujemy makaron, który odcedzamy.
Boczniaki i paprykę kroimy na paski.
Na rozgrzany olej arachidowy wrzucamy grzyby i paprykę dodajemy sos sojowy, cukier palmowy i posiekane ząbki czosnku. Po chwili wrzucamy makaron, cały czas mieszając dodajemy sos ostrygowy. Składniki dokładnie łączyny.
W tym czasie, na rozgrzany olej rzepakowy kładziemy filety i smażymy na złoto z obu stron.
Filety podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak