Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ananasek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas w puszce
jajko 1 szt
olej do smażenia
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ananasek

Ananasa plastry odsączamy. Do miseczki wlewamy kefir, wbijamy jajko, dodajemy mąkę i resztę składników i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, plastry ananasa moczymy w cieście i smażymy z obu stron.
Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 18.08.2014 18:12
Świetny pomysł muszę wypróbować:)
Adam/ZUB3R 15.07.2014 08:44
wygląda smacznie
barbara11561 14.07.2014 22:28
świetny pomysł na ananaska w cieście:)też go w taki sposób nie robiłam,przeważnie tylko jabłka:)
Lidzia 14.07.2014 20:54
Ananasów w cieście jeszcze nie jadłam. Fajny pomysł.
fotoviderek 14.07.2014 18:57
Super przepis :)
pajbek 14.07.2014 18:39
Fajny pomysł :-)
Czyki 14.07.2014 18:33
Kefiru 330ml :) Wracaj edycjo :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak