Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone supełki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
jajko 3 szt
wódka 2 łyżki
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier puder do posypki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone supełki

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem, solą do smaku i jajkami, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia oraz wódką. Dobrze zagnieść ciasto.
Krok 1 - Smażone supełki foto
2
Następnie rozwałkować, pokroić w paski i zawiązać w supełek.
Krok 2 - Smażone supełki foto
3
Rozgrzać olej, wrzucać delikatnie supełki i smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Smażone supełki foto
4
Następnie odsączyć na pergaminie i posypać obficie cukrem pudrem.
Krok 4 - Smażone supełki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 04.11.2014 09:26
Ładne te supełki.
msmariusz 03.11.2014 21:25
super pomysł
wioleczka83 03.11.2014 20:48
super przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak