Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone śledzie w occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 sztuki
mąka do obtoczenia
olej do smażenia
woda 5 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
sól 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
marchewka 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziaren
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziaren
śledzie 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone śledzie w occie

Śledzie umyć ,obtoczyć w mące i smażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.
W garnku zagotować wszystkie składniki na zalewę. (Marchewkę pokroić w plastry)
Cebulę pokroić w piórka lub plasterki.
W pojemniku lub słoiku układać usmażone śledzie i cebule na przemian.
Śledzie zalać ciepłą zalewą. Odstawić na 24 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 21.11.2013 16:20
pycha uwielbiam takie śledziki
Duusiak 30.10.2013 09:10
migotka28 - zrób, rodzina będzie wdzięczna ! :) Sledzie są pyszne:)
migotka28 29.10.2013 17:27
lubię takie śledziki ale jescze nie robiłam sama muszę skorzystać z przepisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak