Smażone kanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól do smaku

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    150 g
  • jajka

    2-3 szt
  • kanie

    kilka kapelusze
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone kanie foto
Do smażenia wykorzystałam tylko same kapelusze.

Umyłam je dokładnie pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyłam ręcznikiem papierowym.
Krok 2 - Smażone kanie foto
Usunęłam nożem brązowe środki,lekko posoliłam od strony blaszek.

Do talerza wbiłam jajka,dodałam świeżo mielony pieprz i sól,wymieszałam. Kapelusze zanurzyłam w jajku,potem w bułce tartej.
Krok 3 - Smażone kanie foto
Smażyłam na oleju z każdej strony po kilka minut.
Krok 4 - Smażone kanie foto
Najlepiej smakują ciepłe, prosto z patelni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 12.01.2014 15:39
aha, rozumiem - ja wykręcam trzonki przy samym zetknięciu z kapeluszem , nic nie wycinam
6zer 10.10.2013 21:27
ja zawsze smaże ze środkami
elka72 10.10.2013 20:20
Wydawały mi się jakieś twarde.
SmacznaPyza 10.10.2013 20:18
dlaczego wycinasz te środki ?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat