Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone kanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 g
jajko 2-3 szt
kanie kilka kapelusze
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone kanie

Kroki postępowania

1
Do smażenia wykorzystałam tylko same kapelusze.

Umyłam je dokładnie pod bieżącą wodą i delikatnie osuszyłam ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Smażone kanie foto
2
Usunęłam nożem brązowe środki,lekko posoliłam od strony blaszek.

Do talerza wbiłam jajka,dodałam świeżo mielony pieprz i sól,wymieszałam. Kapelusze zanurzyłam w jajku,potem w bułce tartej.
Krok 2 - Smażone kanie foto
3
Smażyłam na oleju z każdej strony po kilka minut.
Krok 3 - Smażone kanie foto
4
Najlepiej smakują ciepłe, prosto z patelni.
Krok 4 - Smażone kanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.01.2014 15:39
aha, rozumiem - ja wykręcam trzonki przy samym zetknięciu z kapeluszem , nic nie wycinam
6zer
6zer 10.10.2013 21:27
ja zawsze smaże ze środkami
elka72 10.10.2013 20:20
Wydawały mi się jakieś twarde.
SmacznaPyza 10.10.2013 20:18
dlaczego wycinasz te środki ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak