smażone kalmary

smażone kalmary

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    0,5 kg
  • oliwa

    do smażenia
  • mąka

    1 łyżeczka
  • bułka tarta

    1 łyżeczka
  • przyprawa do ryb

    3 łyżeczki
  • sok z cytryny

    4 łyżeczki
  • mleko

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - smażone kalmary foto
mąkę ,bułkę tartą oraz sok z cytryny , przyprawę do ryb mieszamy w miseczce dodajemy mleko
Krok 2 - smażone kalmary foto
kalmary marynujemy około 3 godz.
Krok 3 - smażone kalmary foto
smażyć na rozgrzanym tłuszczu, odsączyć na papierze ,podawać na ciepło,świetny dodatek do piwa

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

27.08.2014 14:29
pysznie wyglądają... po krótkiej analizie dopisałam je do listy zakupów :))

Habibi

27.08.2014 13:44
Bardzo lubię smażone krążki kalmarów - nawet gdzieś w zamrażarce mam porcyjkę, ale czekam do weekendu, aż wszyscy będą w domku :) ...bo pewnie wykazałabym się wielkim egoizmem i sama wszystko pochłonęła - tak lubię :)

Adamorek

27.08.2014 12:29
smaki z wakacji

monikalangier

27.08.2014 11:24
proste, a na pewno przepyszne

norweska20

27.08.2014 10:55
coś dla mojego męża

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat