Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażone kalmary

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmary 0,5 kg
oliwa do smażenia
mąka 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 3 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżeczki
mleko 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: smażone kalmary

Kroki postępowania

1
mąkę ,bułkę tartą oraz sok z cytryny , przyprawę do ryb mieszamy w miseczce dodajemy mleko
Krok 1 - smażone kalmary foto
2
kalmary marynujemy około 3 godz.
Krok 2 - smażone kalmary foto
3
smażyć na rozgrzanym tłuszczu, odsączyć na papierze ,podawać na ciepło,świetny dodatek do piwa
Krok 3 - smażone kalmary foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.08.2014 14:29
pysznie wyglądają... po krótkiej analizie dopisałam je do listy zakupów :))
Habibi 27.08.2014 13:44
Bardzo lubię smażone krążki kalmarów - nawet gdzieś w zamrażarce mam porcyjkę, ale czekam do weekendu, aż wszyscy będą w domku :) ...bo pewnie wykazałabym się wielkim egoizmem i sama wszystko pochłonęła - tak lubię :)
Adamorek 27.08.2014 12:29
smaki z wakacji
monikalangier 27.08.2014 11:24
proste, a na pewno przepyszne
norweska20 27.08.2014 10:55
coś dla mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak