Smażone grzyby leśne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby czyścimy, myjemy i kroimy. Gotujemy grzyby do miękkości. Odcedzamy i wykładamy na sitko do odcieknięcia wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać oliwę dodać masło, wsypać cebulę oraz grzyby. Smażymy, podajemy np z pieczywem lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 18.08.2013 18:34
muszę spróbować
halina16 28.05.2012 20:36
smaczne grzyby
madzialena19 06.11.2010 12:04
Lubię grzyby.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat