Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone gąski

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Smażone, pyszne gąski to jesienna przekąska. Polecam!

Składniki:

grzyby gąski 1 kilogram
jajko 4 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Gąsek nie trzeba gotować.

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone gąski

Gąsek niegotujemy. Gąski kroimy na części. Od łebków odkrajamy ogonki. Ogonki kroimy na mniejsze części. Rozbełtujemy jajko, dodajemy sol i pieprz. Następnie obtaczamy gąski w jajku i mące. Smażymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak