Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka drobiowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 30 dag
cebula 2 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka drobiowa

Kroki postępowania

1
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebule, posypujemy Kucharkiem i smażymy, aż zrumieni się.
Zdejmujemy z patelni.
Krok 1 - Smażona wątróbka drobiowa foto
2
Wątróbkę myjemy, odcinamy ewentualne żyłki, osuszamy.
Do miseczki wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej wątróbkę.
Wkładamy na ten sam tłuszcz, na którym wcześniej smażyliśmy cebulę. Smażymy pod przykryciem,aż przyrumieni się. Obracamy na drugą stronę.
Krok 2 - Smażona wątróbka drobiowa foto
3
Gdy mamy już usmażoną wątróbkę, to wówczas solimy ją. Na wierzch wykładamy wcześniej usmażoną cebulę.
Krok 3 - Smażona wątróbka drobiowa foto
4
Podajemy na gorąco, jako dodatek do obiadu lub na kolację.
Krok 4 - Smażona wątróbka drobiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 29.04.2013 11:36
taka tradycyjna wersja wątróbki jest najsmaczniejsza :)
IwonaDD 29.04.2013 09:24
pyszne to !
Ewa104 29.04.2013 07:19
Ja zawsze podsmażam na jednej patelni wątróbkę i cebulę.Gdy się przesmażą wątróbki dokładam cebulę i smażę,aż będzie miękka.
Janina 28.04.2013 22:12
Wątróbka jest smaczna
owca441 28.04.2013 22:10
bardzo smacznie zrobiona
beniaminek 28.04.2013 22:09
fajne danie
babajaga1969 28.04.2013 21:55
dobra wątróbka
Monika58 28.04.2013 21:42
smaczna wątróbka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak