Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka drobiowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 g
mąka 70 g
cebula 3 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka drobiowa

Wątróbkę obmywamy i dokładnie obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na nią wątróbkę. Smażymy do zarumienienia z każdej strony, a tuż po przełożeniu usmażonej wątróbki na talerz - solimy i pieprzymy. Postępujemy tak aż wyczerpiemy wszystkie składniki. Na osobnej patelni (najlepiej w tym samym czasie) rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę, którą doprawiamy do smaku. Smażymy cebulkę aż się odpowiednio zarumieni :)
Jako dodatki do tego dania stosuję kiszoną kapustę z marchewką (tutaj gotowiec z beczki) oraz pieczywo ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 04.03.2014 08:46
Zdrowa i smaczna propozycja na obiad :)
ppaulina 03.03.2014 12:04
pyszna bardzo lubimy
JOANNA16 06.07.2013 08:51
pyszny obiadek
Dorian 07.05.2013 07:59
pyszny obiadek
Aannkaa82 31.01.2013 20:06
Bardzo lubie wątpróbkę. Ja dorzucam cebulke ne tą samą patelnie na której smaży się wątróbka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak