Smażona wątróbka cielęca

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbka cielęca

    30 dkg
  • mleko

    5 łyżek
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyzka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę sprawic i namoczyc w mleku na godzinę. Cebulę pokroic w piórka i zeszklic. Zdjąc z patelni. Wątróbke pokroic na plastry, opruszyc pieprzem i otoczyc w mące. Smażyc któtko na silnie rozgrzanym tłuszczu. Pod konie smażenia dodac cebulę, a na sam koniec posolic.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
TyTaN 02.04.2012 18:44
dobra
iknkirke 16.02.2012 08:27
fajna
rakow2 07.12.2011 15:52
może być
alaaa 03.04.2011 19:29
cielęca mniamm
ziutula 05.02.2011 17:15
każdą wątróbkę lubię...a ta jest delikatna..
Allice 27.11.2010 11:56
Smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat