Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona szparagówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagówka 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
olej do smażenia
sól do smaku
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona szparagówka

Szparagówkę ugotowac w osolonej wodzie, odcedzić i przestudzić. Wymieszać bułkę tartą z mąką i jajkiem, dodac sól i pieprz. Gotową panierkę wylać do szparagówki i dobrze wymieszać. Kłaść łyzką na rozgrzany tłuszcz i smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 22.05.2013 06:52
Bardzo lubię fasolkę szparagową :)
ilovebake 31.10.2012 07:15
uwielbiam fasolke
Sylwia56
Sylwia56 30.10.2012 21:16
pycha
Rafał10 30.10.2012 21:15
smaczna ;)
Konczi 30.10.2012 20:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak