Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona ryba w panierce.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 płat
jajko 1 sztuka
mąka
olej
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona ryba w panierce.

Rozmrożony filet kroję sobie na mniejsze części.Oprószam, nacieram rybę z obu stron przyprawami.Każdy kawałek ryby obtaczam w mące.A następnie bełtam rybę w jajku.Smażę rybę z obu stron na patelni z uprzednio rozgrzanym olejem na niedużym płomieniu.
I to by było na tyle w temacie panierowanej rybki z patelni.
Ryzyko popsucia posiłku minimalne, a szansa na uzyskanie pożywnego i smacznego obiadu niewątpliwie olbrzymia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 12.03.2014 10:09
pyszna mniam
fotoviderek 17.03.2013 08:10
Rybka przepyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak