Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona miruna z warzywami z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

miruna 500 gram
jajko 2 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
olej do smażenia

Warzywa

kalafior 400 gram
brokuł 400 gram
marchew 250 gram

Porada

My korzystaliśmy z gotowej przyprawy do ryb PRYMAT warto pokombinować samemu i stworzyć własną mieszankę przypraw oczywiście z najlepszych przypraw dostępnych na rynku :) Tylko PRYMAT :)

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona miruna z warzywami z patelni

Kroki postępowania

1
Przygotowane filety rybne płuczemy delikatnie pod wodą i przyprawiamy z obu stron. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Krok 1 - Smażona miruna z warzywami z patelni foto
2
Po wyjęciu z lodówki obtaczamy w jajku i bułce tartej
Krok 2 - Smażona miruna z warzywami z patelni foto
3
Smażymy na rozgrzanym oleju
Krok 3 - Smażona miruna z warzywami z patelni foto
4
Usmażoną rybę przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym aby nadmiar tłuszczu został odsączony
Krok 4 - Smażona miruna z warzywami z patelni foto
5
Obrane i pokrojone warzywa wrzucamy do garnka z wrzątkiem na 20 sek aby się sparzyły. Następnie smażymy około 5 minut na maśle lub oliwie na średnim ogniu często mieszając
Krok 5 - Smażona miruna z warzywami z patelni foto
6
Gotową rybę i warzywa podajemy na ciepło wtedy smakują najlepiej :)

Smacznego !!!
Krok 6 - Smażona miruna z warzywami z patelni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak