Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona łopatka wieprzowa w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 6 kawałków
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 60-80 gramów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona łopatka wieprzowa w panierce

Kroki postępowania

1

Łopatkę wieprzową odcinam z nadmiaru tłuszczu i żyłek.

Krok 1 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto
2

W dwóch miseczkach przygotowuję panierkę, w jednej bułkę tartą, a drugiej rozmącone jajka z dodatkiem pieprzu i soli.

Krok 2 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto
3

Każdy płat mięsa lekko tłukę z każdej strony tłuczkiem do mięsa. 

Krok 3 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto
4

Przygotowane kotlety panieruję w jajku, a następnie w bułce.

Krok 4 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto
5

Następnie smażę kotlety z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanej patelni z olejem. Należy pamiętać, że mięso jest dość twarde, więc smażę długo na małym ogniu.

Krok 5 - Smażona łopatka wieprzowa w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 02.06.2014 14:57
Fajne mięsko.Ja też nigdy takiej nie jadłam :-)
Zdzisław 20.05.2014 22:10
dla mnie to smaczne danie
Aleksandra/Olcia 20.05.2014 19:17
jeszcze nie smażyłam łopatki w panierce.nie wyjdzie za twarda? może lepiej dopiec ją w piekarniku
Sylwia26 20.05.2014 17:18
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak