Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona Flądra w przyprawach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

flądra 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
tymianek
sok z cytryny
jajko 1
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona Flądra w przyprawach

Ryby marynujemy w soli, pieprzu i tymianku, zostawiamy na 2 godziny w lodówce. Następnie roztrzepujemy jajko obtaczamy w nim rybę a następnie w mące, smażymy na oleju aż panierka będzie zarumieniona, na talerzu skraplamy rybę sokiem z cytryny, podajemy z frytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 06.08.2015 18:19
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak