Smażona fasolka z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    0,5 kg
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • pomidory

    3 szt
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę zagotować, odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę posiekać i wraz z mięsem mielonym podsmażyć na oleju. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Wlać 5 łyżek wody oraz doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dusić ok. 10 min. Na koniec dodać fasolę. Wymieszać i podsmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 04.11.2013 14:40
moje smaki
olkaaa 01.02.2013 08:41
super pomysł
Grazyna0211 04.12.2012 11:50
smaczne danie
kate.500 30.10.2012 07:54
pycha
barbara11561 14.08.2012 12:23
świetnie i smacznie
gemini 14.03.2012 11:25
Brzmi interesująco, muszę wyprubować
alaaa 30.01.2012 12:41
ciekawa propozycja
Magdalena1110 04.12.2011 00:11
tak jeszcze nie robiłam muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat