Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina
mięso cielęce z łopatki
cebula biała
czosnek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: smalec z mięsem

SŁONINĘ POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, STOPIĆ, MIĘSO POKROIC I DORZUCIĆ DO TOPIONEJ SŁONINY. SMAŻYĆ OK 1 GODZ. CEBULĘ OBRAĆ, CZOSNEK PRZECISNĄĆ PRZEZ PRASKĘ I UTRZEĆ Z SOLĄ. POD KONIEC SMAŻENIA DODAĆ CEBULĘ A GDY SIĘ ZRUMIENI ZDJĄC RONDELEK Z OGNIA I DODAC PRZYPRAWY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak