Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec z kiełbasą i cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
kiełbasa śląska 3-4 kawałki
cebula 3-4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec z kiełbasą i cebulą

Słoninę roztapiamy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie podsmażamy ją na 3 łyżkach rozpuszczonej słoniny. Kiełbasę kroimy w małą kostkę i dodajemy do cebuli. Całość podsmażamy ok. 5 minut. Gdy słonina będzie całkowicie roztopiona dodajmy podsmażoną cebulę z kiełbasą. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Gorący smalec przelewamy do naczynia i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Taki smalec uwielbiam z chlebem i kiszonymi ogórkami :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.03.2014 15:43
moja babcia taki robi :) super :)
Ada-Gaba 07.07.2013 19:53
pyszny do świeżego chlebka
Stenka 05.02.2013 10:08
też taki robię
ALAGOR 13.01.2013 22:38
tłusto i kalorycznie
aisza1 10.01.2013 11:40
z pomidorkiem
adelajda 09.01.2013 09:44
często robię smalec
Milena87 08.01.2013 22:23
i z ogórkiem kiszonym:)
ziutula
ziutula 08.01.2013 21:28
dobry do chleba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak