Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec wieprzowy swojski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
tłuszcz 500 g
podgardle surowe 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec wieprzowy swojski

Kroki postępowania

1
Drobny tłuszcz wieprzowy i podgardle wieprzowe zmielić w maszynce do mięsa.
Krok 1 - Smalec wieprzowy swojski foto
2
Włożyć do garnka z grubym dnem
Krok 2 - Smalec wieprzowy swojski foto
3
Topić na wolnym ogniu , mieszając, dodać ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 3 - Smalec wieprzowy swojski foto
4
Pod koniec wyjąć ziele angielskie i liść laurowy i odstawić aby skwarki osiadły na dnie.
Krok 4 - Smalec wieprzowy swojski foto
5
Zlać do pojemnika ,a skwarki można zużyć do ciastek lub zrobić smalec ze skwarkami i cebulką do smarowania.
Krok 5 - Smalec wieprzowy swojski foto
6
Odstawić aby stężał.
Krok 6 - Smalec wieprzowy swojski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak