Smalec wegetariański, z cebulą, jabłkiem i majerankiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • planta

    2 kostki
  • jabłko

    1 duże
  • cebula biała

    1 duża
  • majeranek

    1 łyżka
  • pieprz

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plantę stopić w szerokim rondelku.
Posiekać cebulę i dodać do stopionego tłuszczu - dusić, aż zmięknie.
Dodać grubo utarte jabłko, majeranek, trochę jarzynki i pieprzu.
Dusić ok. 30 minut na minimalnym płomieniu.
Zlać gorący smalec do słoiczków, po sam rant, i szczelnie zakręcić.
Słoiczki postawić dnem do góry.
Po ostygnięciu przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 20.11.2014 18:07
fajny przepis
Róża1 26.10.2014 21:58
podziwiam pomysł !!!!! bardzo smaczny na pewno :-) , zabieram przepis :-).
erym 10.10.2014 17:06
jadlam ostatnio kupny i strasznie mi smakowal, chetnie wyprobuje twoj pomysl!
Marta1986 11.08.2012 20:21
mmm
mela25 25.07.2012 08:00
bardzo ciekawe
Habibi 13.06.2012 12:08
<b>* Serdecznie zapraszam do skorzystania z moich przepisów :) Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :) *</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat