Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec wędzony z cebulą i kozieradką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg wędzona
cebula 4 duże
kozieradka mielona
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat suszony
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec wędzony z cebulą i kozieradką

Słonię wędzoną zmielić na dość drobnym sitku i wytopić, bez rumienienia.
Cebulę posiekać i dodać do płynnego smalcu, dosypać zmieloną kozieradkę oraz suszony czosnek niedźwiedzi.
Doprawić płynną przyprawą do zup.
Dusić na małym ogniu, aż cebula zmięknie.
Gotowy smalec zlać do słoiczków - po sam brzeg, zakręcić suchymi pokrywkami i od razu postawić dnem do góry.
Pozostawić tak do zupełnego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 14.11.2012 19:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak