Smalec swojski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • suszony majeranek

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • wędzony boczek

    30 (tłusty)
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę i boczek pokroić w kosteczkę. Przełożyć do garnka. Wytapiać aż powstaną skwarki. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć aż nabierze złotego koloru. Następnie dodać drobno pokrojone jabłko, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, sól i pieprz. Smażyć jeszcze ok. 3 minut. Przelać do kamionkowego naczynia i odstawić do zastygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 11.01.2011 18:59
Do tego kawałek chleba i jest pyszne śniadanko lub kolacja!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat