Smakowite skrzydełka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka

    1 kg
  • sól

  • chili

  • jajko

    1 szt
  • woda letnia

  • mąka pszenna

  • mąka pszenna

    3/4 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1/3 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, oczyścić z końcówek i pokroić na pół, Obgotować skrzydełka w wodzie z dodatkiem kostek rosołowych, liściem laurowym i zielem ang.
Przestudzone skrzydełka posolić i dodać chili, dobrze wymieszać i odstawić na 2-3 h (ale niekonieczne )W osobnych miskach przygotować ciasto jak na naleśniki tylko rzadkie i panierkę z maki ziemniaczanej i pszennej .
Skrzydełka maczać najpierw w cieście i następnie w panierce ziemniaczanej i smażyć w głębokim oleju do zrumienienia około 10 -15 min (do smażenia polecam frytkownice)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
GGABI 10.09.2011 20:39
extra mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat