Smak szparagowy (wywar)

Smak szparagowy (wywar)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

  • cukier

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    płaska łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki.
Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać łyżeczkę cukru, masło, nieco soli i troszkę soku z cytryny.
Gotować szparagi do miękkości.

Wywar wykorzystać do zrobienia zupy lub sosu beszamelowego.
Szparagi podać z bułką tartą zrumienioną na maśle.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 24.07.2012 21:55
Dobry pomysł :)
Monika63 24.07.2012 14:03
fajny pomysł
smakoszek 15.07.2012 13:27
super
eagle 23.05.2012 08:23
Super pomysł.
ana00 16.05.2012 13:04
ciekawe ;)
Habibi 16.05.2012 09:28
<b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat