Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
matiasy
10 sztuk -
olej roślinny
1 szklanka -
cebula
2 duże -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
czarny pieprz mielony Prymat
1 łyżeczka -
ocet
1 łyżeczka -
cukier
2 łyżeczki -
przyprawa do zup i potraw w płynie
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
- pokroić je na 2 cm paski i wsypać do miski
- do śledzi wsypać pokrojoną natkę pietruszki, cukier, pieprz mielony
- wlać ocet, olej, przyprawę w płynie i delikatnie wymieszać
- wszystko widelcem przyklepać, przykryć miskę i schować do lodówki na całą noc
- smaczne matiasy do pieczywa
- SMACZNEGO
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się