Przepis i sposób przygotowania na: Smaczny sernik pieczony na biszkoptach z żurawiną
Przygotowanie:
W misie robota żółtka, cukier, aromat utrzeć do białości z 4 minuty na najwyższych obrotach (twaróg powinien być zmielony na bardzo drobnym sitku w maszynce do mięsa).
Do masy dodać zmielony twaróg w maszynce do mięsa na drobnych oczkach sitka, wsypać namoczoną i odsączoną żurawinę, kaszę manną i połączyć składniki.
Na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie łyżką wmieszać w sernik(białka zawsze ubijam o temperaturze pokojowej ale powinny być świeże).
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia i forma silikonowa keksówka (dla męża do pracy), na dnie poukładać biszkopty.
Piekarnik nagrzany na 180°C, grzanie góra/dół, wstawić formy i piec około 50-60 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić serniki, przed podaniem posypać pudrem