Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słoneczny deser brzoskwiniowy Zew

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warstwa pierwsza

brzoskwinie w puszce 1 puszka
śmietana 12% 1 szk
gorąca woda 1 szk
galaretka cytrynowa 1,5 op

warstwa druga

gorąca woda 1 szk plus sok z brzoskwin
galaretka cytrynowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Słoneczny deser brzoskwiniowy Zew

Galaretkę rozpuścić w gorącej przegotowanej wodzie, dokładnie mieszając.
Schłodzić.
Brzoskwinie przełożyć do wysokiego naczynia a sok wlać do rondelka przecedzając go przez sitko aby pozbyć się ewentualnych resztek brzoskwiń.
Brzoskwinie zblendować, dodać śmietanę, wymieszać i na koniec cały czas blendując wlać chłodną galaretkę
Gotową mieszankę rozdzielić do pucharków lub szklaneczek i wstawić naczynia do lodówki do ścięcia.
Gdy stężeją zagotować wodę z sokiem, wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać.
Schłodzić.
Wyjąć naczynia z lodówki i delikatnie rozlać galaretkę do naczyń.
Ponownie wstawić do lodówki do stężenia galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 04.04.2016 20:45
prost a tak ładnie wygląda i na pewno dobrze smakuje
Beatris 04.04.2016 19:44
Bardzo lubię takie deserki:)
Mama niejadka 04.04.2016 17:52
Pyszny deser :)
Katrina.u 04.04.2016 11:09
fajny deser
olkaaa 04.04.2016 10:10
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak