Słone romby

Słone romby

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szkl.
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • curry

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    2,5 łyżeczki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • masło

    4 łyżki
  • ser żółty

    150 g
  • mleko

    200 ml
  • kminek

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżkeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki, razem z serem wymieszać i zagnieść gęste ciasto. Następnie podzielić na trzy części i rozwałkować niezbyt cienko posypując dodatkami. Kminek najlepiej wgnieść w ciasto, bo inaczej odpada. Ja kroję na kwadraciki, bo tak najszybciej, można jednak formować inne kształty.
Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor. Z termoobiegiem pieką się szybciej (ok 10-15min.) i wychodzą bardziej pulchne - takie poduszeczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Fiffi 12.05.2012 21:48
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat