Słoiczkowe truskawki

Słoiczkowe truskawki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • truskawki

    1 kg
  • cukier

    200 gram
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Słoiczkowe truskawki

Truskawki myjemy, czyścimy i posypujemy cukrem. Tak pozostawiamy je na jedną noc. Na następny dzień wraz z sokiem przekładam je do słoiczków, dodaję łyżkę żel fixu, mieszam, zakręcam. Wszystkie słoiki chwilę zagotowuję, a potem odkładam w zimne miejsce. Truskawki używam zimą do ciast lub jem prosto ze słoiczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Detaminy 10.05.2012 07:59
mniam
Detaminy 10.05.2012 07:59
mniam
Norgiusz 11.04.2012 07:38
pycha
kanu83 18.03.2012 23:42
uwielbiam
jozefinach 23.02.2012 11:23
Lubię truskawki.
Magdalena1110 28.01.2012 09:34
super
piotereq 12.11.2011 11:19
pycha
ronald88 30.06.2011 22:22
pycha
joanna77 24.06.2011 20:02
fajnie wyglądają
Halusia 24.06.2011 06:47
Przepis na czasie w sezonie truskawkowym - smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat