Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-słone brownie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 85 gram
masło 230 gram
jajko 4 sztuki
czekolada gorzka 200 gram
cukier kryształ 200 gram
cukier brązowy 100 gram
kakao 1/4 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka

Porada

solą można posypać tez wierzch ciasta po wyjecie z piekarnika

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-słone brownie

Masło rozpuszczamy z czekoladą, studzimy
Białka ubijamy na sztywno i odstawiamy.
Żółtka ucieramy z cukrem,dodajemy rozpuszczoną z masłem czekoladę, sól, mąkę i kakao. Na końcu mieszamy ciasto z białkami.
Formę 20x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto , posypujemy po wierzchu solą morską i wstawiamy do piekarnika na 35-40 minut do 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem- patyczek będzie mokry, ale nie powinno być na nim ciekłego ciasta)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 14.09.2016 23:50
lubie takie wypieki
Stenka 14.09.2016 20:52
ciekawa propozycja
Renata9 14.09.2016 19:53
Smaczne ciacho
patryska76 14.09.2016 18:58
moje ulubione ciasto!
Motorek 14.09.2016 17:42
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak