Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko - pikantne żeberka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 2 łyżki
bulion 1.5 szklanki
płatki chili 1 szczypta
olej 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
świerzy majeranek 2-3 gałązki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
anyż gwiazdki 2 sztuki
wino czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko - pikantne żeberka

1 kg żeberek wieprzowych
1 łyżka miodu
2 łyżki octu balsamicznego
1/2 szklanki czerwonego wina
1.5 szklanki bulionu
1 szczypta płatków chili
3 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kolorowego pieprzu w ziarnach
2 gwiazdki anyżu
1 łyżeczka imbiru
2-3 gałązki świeżego majeranku
2 liście laurowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 11.01.2013 19:36
Pyszne żeberka :)
gosia561 11.01.2013 16:34
rewelacyjne żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak