Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie rurki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 45 dag
śmietana 12% 1 szkl
sól 1 szczypta
żółtko jajek 3 szt
cukier 1 1/3 szkl
kakao 2 łyżki
mleko 1 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
serek mascarpone 25 dag
śmietana 30% 1/2 liotra
cukier waniliowy 2 op
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie rurki

Kroki postępowania

1
200g margaryny zetrzeć na tarcewymieszać z mąką i solą, dodać śmietanę 12% i zagnieść
Krok 1 - Słodkie rurki foto
2
Ciasto rozwałkować, pociąć na cienkie paski i zwinąć na formy do rurek. Rurki piec ok 15 minut w temp 180 stopni. Upieczone ostudzić i zdjąć z foremek
Krok 2 - Słodkie rurki foto
3
Z mleka , żółtek , mąki ziemniaczanej , cukru waniliowego ugotować budyń i ostudzić. 250g margaryny utrzeć dodać budyń i 400g ubitej śmietany kremówki.
Krok 3 - Słodkie rurki foto
4
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i kakao. Dodać resztę ubitej kremówki i wymieszać
Krok 4 - Słodkie rurki foto
5
Część rurek napełnić kremem budyniowym a drugą część kakaowym
Krok 5 - Słodkie rurki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak