Słodkie pierożki z białym serem i budyniem

Słodkie pierożki z białym serem i budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    500 g
  • jajko

    1 szt
  • woda

  • sól

  • ser biały

    700 g
  • cukier kryształ

    4 łyżki
  • budyń waniliowy

    1 op
  • mleko

    3-4 łyżki
  • masło

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Słodkie pierożki z białym serem i budyniem

Na stolnicy zagnieść ciasto z mąki, jajka, szczypty soli i wody( wody ile zabierze, żeby nie było zbyt wolne). Ser wymieszać w miseczce z cukrem i budyniem, gdy jest za gęsty dodać mleko.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka a następnie nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać. Do gotującej się wody wrzucać przygotowane pierożki, kiedy wypłyną na wierzch pogotować parę minut i odcedzić na durszlak. Masło roztopić i polać pierożki. Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

gacopierz23 10.06.2014 17:04
dobre nadzienie
Jodaj 20.05.2014 11:43
świetne pierogi :)
Megg 05.11.2013 09:56
bardzo lubię takie pierożki z serkiem na słodko
JOANNA16 04.11.2013 21:46
zazwyczaj dodaję letnią wode
ppaulina 04.11.2013 12:35
pyszne :)))
Ewa104 04.11.2013 09:06
Czy do ciasta dodajesz zimną czy ciepłą wodę? To bardzo istotne a nie ma o tym wzmianki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat