Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie pierożki z białym serem i budyniem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 500 g
jajko 1 szt
woda
sól
ser biały 700 g
cukier kryształ 4 łyżki
budyń waniliowy 1 op
mleko 3-4 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie pierożki z białym serem i budyniem

Na stolnicy zagnieść ciasto z mąki, jajka, szczypty soli i wody( wody ile zabierze, żeby nie było zbyt wolne). Ser wymieszać w miseczce z cukrem i budyniem, gdy jest za gęsty dodać mleko.Ciasto rozwałkować i wykrawać szklanką kółka a następnie nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać. Do gotującej się wody wrzucać przygotowane pierożki, kiedy wypłyną na wierzch pogotować parę minut i odcedzić na durszlak. Masło roztopić i polać pierożki. Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 10.06.2014 17:04
dobre nadzienie
Jodaj 20.05.2014 11:43
świetne pierogi :)
Megg 05.11.2013 09:56
bardzo lubię takie pierożki z serkiem na słodko
JOANNA16 04.11.2013 21:46
zazwyczaj dodaję letnią wode
ppaulina 04.11.2013 12:35
pyszne :)))
Ewa104 04.11.2013 09:06
Czy do ciasta dodajesz zimną czy ciepłą wodę? To bardzo istotne a nie ma o tym wzmianki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak