Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie grzybki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/2 kg mąki
1 kostka margaryny
1 szklanka śmiętany 18-proc
łyżka maku
polewa czekoladaowa
śmietana 30%
cukier wanilowy

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie grzybki

Składniki na ciasto siekamy, zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, szklanka oraz foremka do babeczek wycinamy pary krążków. Krążki wyciętymi szklanką oblepiamy posmarowane tłuszczem zewnętrzne strony foremek do babeczek, a w krążkach wykrojonych foremką wycinamy małym kieliszkiem środki. Formujemy korzonki, końce maczamy w białku i maku. Elementy grzybków pieczemy w 180 C na złoto.
Zimne kapelusze polewamy polewą i czekamy, aż zastygnie. Napełniamy śmiętaną ubitą z cukrem waniliowym i przykrywamy krążkami z dziurką. Wkładamy korzonki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka83 27.02.2013 15:54
wygladaja slicznie i tak samo smakuja
matii6 10.07.2011 19:09
świetne ale pracochłonne
eli82 16.03.2011 09:41
świetne
alaaa 05.03.2011 17:51
śliczne
Kasia77
Kasia77 02.02.2011 11:30
super, próbowałam
Klaudia007 31.07.2010 09:17
pychotka
polly66 19.07.2010 09:04
Mmm ale pobawić się trzeba przy tym
Natalia/tubisiek 06.07.2010 10:45
wyglądają super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak