Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodkie bezy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 10 sztuk
cukier puder 350 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Słodkie bezy

Białka ( ok. jednej szklanki ) ubijamy na sztywną pianę na najwyższych obrotach. Pod koniec dodajemy po łyżce cukru, a na koniec mąkę ziemniaczaną - ciągle miksując. Piana powinna być bardzo sztywna i błyszcząca. Pianę przełożyć do szprycy i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Bezy suszyć ok 1,5 godziny w temp. 130'C. Po tym czasie należy wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać. Kiedy piekarnik przestygnie wyciągnąć beziki. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.02.2014 05:51
takie równiutkie wyszły jak z cukierni
czekoladka_m 04.02.2014 10:47
Wyglądają jak z cukierni;)
Małgorzata9 26.01.2014 12:07
super słodkości
olkaaa 26.01.2014 10:51
wyglądają rewelacyjnie
marcia7 25.01.2014 23:58
uwielbiam bezy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak