słodkie bezy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    6
  • cukier drobny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka jaj schładzamy,następnie ubijamy na sztywną pianę i nadal ubijając stopniowo dodajemy cukier. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni,blachę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nabieramy porcje białka,układamy na blasze. Możemy udekorować cukiereczkami lub np sezamem. Pieczemy/suszymy bezy ok 30 minut.
Idealnie pasują do deserów lodowych lub sałatek owocowych. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat