Słodki sos pietruszkowy do mięsa i warzyw

Słodki sos pietruszkowy do mięsa i warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    100 ml
  • bulion warzywny

    1/4 szklanki
  • pietruszka zielona

    natka
  • miód

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Słodki sos pietruszkowy do mięsa i warzyw

Pietruszkę lekko posiekać.
Olej, schłodzony bulion, pietruszkę, miód, pieprz zmiksować blenderem na gładki sos.
Gotowy podawać na zimno do mięs, pieczonych warzyw bądź grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

polly66 24.08.2012 20:56
moją uwagę też głównie przykuły miseczki ;)
Ewa104 18.08.2012 21:38
Oryginalny sos i pięknie podany.
Mysiunia 18.08.2012 20:21
sos na pewno pyszny, ale te miseczki są boskie! :)
parysek10 18.08.2012 17:27
bardzo dobry
V_kuchareczka 18.08.2012 13:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat