Słodki sos pietruszkowy do mięsa i warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej rzepakowy

    100 ml
  • bulion warzywny

    1/4 szklanki
  • pietruszka zielona

    natka
  • miód

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pietruszkę lekko posiekać.
Olej, schłodzony bulion, pietruszkę, miód, pieprz zmiksować blenderem na gładki sos.
Gotowy podawać na zimno do mięs, pieczonych warzyw bądź grilla.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 24.08.2012 20:56
moją uwagę też głównie przykuły miseczki ;)
Ewa104 18.08.2012 21:38
Oryginalny sos i pięknie podany.
Mysiunia 18.08.2012 20:21
sos na pewno pyszny, ale te miseczki są boskie! :)
parysek10 18.08.2012 17:27
bardzo dobry
V_kuchareczka 18.08.2012 13:43
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat