Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka miska Asi owocowo - bezowa.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 25 dag
żółtko jajek 1 szt
cukier 2 łyżki
śmietana kremówka 250 ml
owoce 50 dag
ciastka 6 dag

Porada

Bez tego deseru nie może odbyć się żadne spotkanie u naszej przyjaciółki. Asia nie lubi, nie chce, nie umie piec ,a ten deser jest prosty, szybki i wyjątkowo smaczny i niestety kaloryczny.

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka miska Asi owocowo - bezowa.

Kroki postępowania

1
Żółtko utrzeć z cukrem
Krok 1 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
2
Połączyć z serkiem mascarpone.
Krok 2 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
3
Ubić śmietanę
Krok 3 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
4
i połączyć z mascarpone.
Krok 4 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
5
Dodać połamane bezy.
Krok 5 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
6
W misce układać warstwami :masa z bezami ,owoce .masa, owoce,
Krok 6 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
7
do wyczerpania składników.
Krok 7 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto
8
Mnie najbardziej smakuje zestaw z malinami i borówką amerykańską. Dzisiaj w deserze czarna porzeczka.
Krok 8 - Słodka miska Asi owocowo - bezowa. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maria 70 09.07.2014 21:43
ALE PYSZNE.
Malinka 09.07.2014 19:55
Zjadłabym niejedną porcję takich smakołyków :)
krystyna330 09.07.2014 19:14
Przepyszne.
Beatris 09.07.2014 18:20
Jak dla mnie doskonały deser:) A smak z pewnością wynagrodzi ryzyko związane z jedzeniem surowego jajka... Mnie bynajmniej to ryzyko nie odstrasza:)
Gracer 09.07.2014 13:48
wygląda apetycznie
Beata999 09.07.2014 12:22
Niebo w .gębie.Uwielbiam tego typu desery.
Renata9 09.07.2014 12:09
bardzo smaczny deserek, zresztą jak wszystko zawsze u Ciebie :-)
Mniam 09.07.2014 11:30
Coś pysznego! To nic, że kaloryczne :) czasami można sobie pozwolić.
halina17 09.07.2014 11:11
Jak zwykle smaczny deser :).
Christopher 09.07.2014 10:47
@ben-ka.Rozumiem Twoje obawy,bo ryzyko jakieś jest.Wprawdzie salmonella ginie w temp.65stop.,czyli wystarczyłoby jajko sparzyć.Ale jeżeli kura była chora w trakcie tworzenia jaja,to...Robiliśmy ten deser bez żółtka i też jest wyśmienity.
ben-ka 09.07.2014 10:22
Wspaniały deser i na pewno smaczny,tylko....te surowe żółtko,nie mogę się przemóc by robić desery z surowymi jajkami.Mam złe wspomnienia:(
mysza75 09.07.2014 10:17
jaka pyszna misa sezonowa i beziki mniam
Christopher 09.07.2014 10:11
Oczywiście głównym składnikiem jest czarna porzeczka,bezy i śmietana a nie drób.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak