Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka kapusta ala bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
mięso wieprzowe 30-40 dag
wędlina ok 50 dag
cebula 1 szt
grzyby suszone ok10 szt
pieprz ok 10 ziaren
ziele angielskie ok4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
powidła śliwkowe 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy
sól i pieprz
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka kapusta ala bigos

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i szatkujemy. Zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Grzyby zalewamy wrzącą wodą, odlewamy i zalewamy letnią, płuczemy i dodajemy do kapusty.
Cebulę kroimy i przesmażamy na smalcu , dodajemy pokrojone mięso, chwilę smażymy i wrzucamy do kapusty. Dodajemy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i trochę solimy.
Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty(można przesmażyć).
Dodajemy powidła, doprawiamy koncentratem i przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 14.11.2017 12:25
dziękuję bardzo:)
Bożena Matuszczyk 13.11.2017 23:50
Bardzo smakowita ,apetyczna i kusząca;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak