Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowo - malinowe ciasto bez pieczenia
Blachę wykładamy biszkoptami.
3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody. Pod koniec próżenia się śliwek dodajemy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość pozostawiamy do przestygnięcia.
Maliny płuczemy i próżymy również w garnku, ale krócej niż śliwki oczywiście. Dodajemy cukru do smaku.
Gdy śliwki są już tylko ciepłe wykładamy na biszkopty.
Układamy kolejną warstwę biszkoptów (mogą być herbatniki) na wyłożonych śliwkach.
Do ugotowanych malin dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatynę (2 łyżki). Dokładnie mieszamy. Po lekkim przestygnięciu wykładamy na biszkopty.
Gdy całość ostygnie wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc).
Można udekorować wiórkami kokosowymi czy śmietaną :)