Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowo - czekoladowe babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 3 sztuki
cukier trzcinowy drobny 1/2 szklanki
mąka krupczatka 1 szklanka
kakao 1 łyżka
olej z pestek winogron 1/3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo

biała czekolada wg uznania
śliwki świeże 12 sztuk

Posypka

cukier puder wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowo - czekoladowe babeczki

Kroki postępowania

2
Wbić do naczynia całe jajka oraz wsypać cukier, zmiksować.
Krok 1 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
4
Dosypać mąkę i ciemne kakao i ponownie zmiksować.
Krok 2 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
5
Wlać olej z pestek winogron.
Krok 3 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
6
Na końcu wsypać proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować.
Krok 4 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
7
Przygotować foremki silikonowe, do nich włożyć papilotki i napełnić je ciastem do 1/2 wysokości.
Krok 5 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
8
Do każdej foremki włożyć trochę białej czekolady.
Krok 6 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
9
Wypestkować śliwki i po jednej położyć na ciasto.
Krok 7 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
10
Wstawić foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 20 minut.
Krok 8 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto
11
Ostudzone babeczki oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !
Krok 9 - Śliwkowo - czekoladowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.08.2016 00:21
idealne do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak