Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki z migdałami pod kruszonką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

śliwki 350-400 g
płatki migdałowe 4-5 łyżeczek
cukier do oprószenia
cukier puder do dekoracji

kruszonka

masło 50 g
cukier puder 50 g
mąka 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki z migdałami pod kruszonką

Śliwki myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół, usuwamy pestki, kroimy każą połówkę na ćwiartki. Do kokilków przekładamy śliwki, oprószamy delikatnie cukrem i posypujemy migdałami. Z masła, mąki oraz cukru pudru przygotowujemy kruszonkę, którą rozcieramy w placach. Kruszonkę sypiemy na owoce. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut. Deser jest gotowy gdy kruszonka jest zarumieniona. Podajemy oprószając cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 06.06.2015 14:53
pyszny deser:)
gibli 23.09.2014 08:16
pieknie Ci wyszły)
joanna30 20.09.2014 21:03
Uwielbiam takie deserki :)
wyattearp 20.09.2014 19:09
lubię takie słodkości
Natalija 20.09.2014 17:12
proste i zarazem smaczne :)
IZABELA29 20.09.2014 12:12
świetnie podane i apetycznie
Ali 20.09.2014 11:18
Wygląda niezwykle apetycznie! :)
Gabi44 20.09.2014 10:51
Pyszny deserek.
Ania321 20.09.2014 10:28
ale pyszności :)
Konczi 20.09.2014 09:13
Dziękuję :) Deserek był przepyszny :)
Renata9 20.09.2014 08:53
rewelacyjny deserek
Krzysztof15 20.09.2014 08:47
wygladaja apetycznie
fotoviderek 20.09.2014 08:46
Takie słodkości to ja lubię :)
monikalangier 20.09.2014 08:36
deser idealny
Krystyna32 20.09.2014 08:33
apetyczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak