Śliwki Węgerki z kruszonką i lodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    70 g
  • cukier

    50 g
  • masło

    50 g
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • lody czekoladowe

  • śliwki węgierki

  • olejek migdałowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć,przekroić na pół i wyjąć pestki.Ułożyć w foremce.
Kruszonkę przygotowujemy z mąki,cukru,olejku migdałowego,masła i żółtka.Mieszamy wszystkie składniki i kruszymy.Sypiemy na owoce.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Podajemy z lodami czekoladowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 05.12.2012 19:17
ekstra
ewa78 03.12.2012 10:00
Oj zjadłabym.
Margo1 17.09.2012 09:36
super
Margo1 17.09.2012 09:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat